Britani e Madhe:Zhduken rreth 200 fëmijë azilkërkues, shumica nga Shqipëria.   /Foto: AA

Rreth 200 fëmijë që kanë aplikuar për azil në Britani, shumica me orgjinë nga Shqipëria, janë zhdukur pasi janë vendosur në bujtina të drejtuara nga qeveria, ndërsa shumica e tyre janë gjetur pasi janë ndjekur.

Sekretari i Brendshëm britanik, Simon Murray, gjatë një deklarate para Dhomës së Lordëve, theksoi se 200 fëmijë që kanë kërkuar azil janë zhdukur.

Ai shtoi se fëmijët pasi janë vendosur në bujtina të drejtuara nga qeveria janë zhdukur, ndërsa shumica prej tyre janë ndjekur dhe janë gjetur.

Sipas tij, në mesin e fëmijëve në fjalë gjenden një vajzë dhe të paktën 13 fëmijë të moshës nën 16-vjeçare, ndërsa 88 për qind e fëmijëve janë me origjinë nga Shqipëria.

Murray shtoi se do të ishte gabim “të bëhet përgjithësim për shkakun e zhdukjes së fëmijëve”.

AA