Çdo cigare me paralajmërimin "e dëmshme për shëndetin" në Kanada

Çdo cigare me paralajmërimin "e dëmshme për shëndetin" në Kanada

Kanadaja po ashtu ishte vendi i parë që vendosi paralajmërime në pakot e cigareve në vitin 2001.
Çdo cigare me paralajmërimin "e dëmshme për shëndetin" në Kanada. / Foto: AA

Kanadaja po planifikon të vendosë një paralajmërim në çdo cigare pasi u bë lider botëror në vitin 2001, duke vendosur një paralajmërim "e dëmshme për shëndetin" në pakot e cigareve.

Kanadaja njoftoi se do të nisë një zbatim të ri për cigaret që shiten në vend, me synimin për të reduktuar konsumin e tyre.

Me zbatimin e ri pritet që cigareve t'u vendosen paralajmërime për dëmet e përdorimit të duhanit.

Ky zbatim, i cili do të përfshijë paralajmërime si "Duhani dëmton fëmijët" dhe "Pirja e duhanit dëmton organet tuaja", do të jetë i pari në botë.

Paralajmërimet në anglishte dhe frëngjishte do të zbatohen deri në vitin 2024 për cigaret e gjata dhe 2025 për cigaret e zakonshme.

Kanadaja u bë vendi i parë që vendosi paralajmërime në pakot e cigareve në vitin 2001.

TRT Balkan / agjencitë