Dhjetëra fëmijë të vrarë në periudhën 1 janar-15 nëntor në Jemen.     Foto: AA 

Në periudhën nga 1 janari deri më 15 nëntor të këtij viti janë vrarë 92 fëmijë në Jemen për shkak të luftës, njoftoi "Save the Children".

Organizata ndërkombëtare joqeveritare ka publikuar një deklaratë me rastin e Ditës Botërore të Fëmijëve.

Sipas "Save the Children", numri i fëmijëve të plagosur në të njëjtën periudhë ishte 241.

Mesatarisht një fëmijë plagosej në ditë, sipas saj, duke shtuar se konflikti në Jemen po përshkallëzohet, ndërsa nga palët ndërluftuese është kërkuar të parandalojnë sulmet dhe dhunën kundër civilëve.

Duke theksuar se vdekjet kanë ardhur për shkak të kushteve të luftës, në deklaratë nuk jepen të dhëna për shkaqet e vdekjes së fëmijëve.

Rebelët Houthi të mbështetur nga Irani në Jemen kanë nën kontroll kryeqytetin Sana dhe disa rajone që nga shtatori 2014. Forcat e koalicionit të udhëhequra nga Arabia Saudite kanë mbështetur qeverinë e Jemenit kundër Houthive që nga marsi 2015.

Sipas raportit të vitit 2022 për Fëmijët në Konflikt të Armatosur që mbulon periudhën midis 1 janarit dhe 31 dhjetorit 2021, Kombet e Bashkuara verifikuan vrasjen dhe gjymtimin e 681 fëmijëve.

AA