G-20 kërkon tërheqjen e plotë të Rusisë nga territori i Ukrainës.     Foto: Reuters

G-20 kërkon "tërheqjen e plotë dhe të pakushtëzuar" të Rusisë nga territori i Ukrainës në deklaratën e saj përfundimtare Duke theksuar mbështetjen e ligjit ndërkombëtar për paqen dhe stabilitetin, deklarata e G-20 thotë se "përdorimi ose kërcënimi i përdorimit të armëve bërthamore është i papranueshëm". Në Bali, vendet anëtare të G-20-shit thonë se lufta në Ukrainë "po shkakton vuajtje të jashtëzakonshme njerëzore dhe po përkeqëson brishtësinë ekzistuese në ekonominë globale" "Ne do të ndërmarrim veprime të koordinuara për të çuar përpara agjendën për rimëkëmbje të fortë, gjithëpërfshirëse dhe elastike globale dhe zhvillim të qëndrueshëm", thuhet në deklaratën e G-20 G-20 mirëpret dy marrëveshjet e Istanbulit të ndërmjetësuara nga Türkiye, OKB-ja, duke theksuar rëndësinë e zbatimit të tyre të plotë, në kohë dhe të vazhdueshme nga të gjitha palët e interesuara.

TRT Balkan / agjencitë