Grupet e armatosura armene përdorin kafshët për qëllime terroriste / Photo: AA

Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit njoftoi se grupet e armatosura ilegale armene në distriktin Khojavend të Karabakut tentuan një provokim duke dërguar një qen që mbante një bombë kundër ushtarëve të Azerbajxhanit në orën 08:30 me kohën lokale, më 11 shtator.

Grupi i armatosur e detyroi qenin me një mjet shpërthyes të improvizuar të kontrolluar nga distanca, të lëvizte në drejtim të ushtarëve azerbajxhanas.

U raportua se qeni që mbante bombën u kap dhe mjeti shpërthyes u neutralizua nga ushtarët azerbajxhanas.

Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit e dënoi aktin si një shkelje flagrante të Konventës për Armët e caktuara Konvencionale, e cila ndalon përdorimin e minave tokësore, kurtheve dhe pajisjeve të tjera.

“Përdorimi i kafshëve për qëllime keqdashëse është një akt joetik dhe ne e konsiderojmë atë si një akt terrorist”, tha Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit.

TRT World