Grupi ultranacionalist danez ka shtuar sulmet ndaj Kuranit / Foto: AA

Një grup danez antiislamik dhe ultranacionalist ka shtuar sulmet e tij ndaj Kuranit, pavarësisht nga gjykimi i gjerë ndaj akteve të tilla.

Anëtarët e Danske Patrioter (Patriotët danezë) dogjën kopje të librit të shenjtë mysliman përpara ambasadave të Türkiyes, Algjerisë, Pakistanit, Iranit dhe Indonezisë në kryeqytetin Kopenhagë.

Grupi kreu gjithashtu një sulm të ngjashëm ndaj Kuranit në qytetin verior të Aalborg dhe thirrën parulla islamofobike.

Një grua myslimane u përball me ta dhe në fund u mor nga policia.

Muajt ​​e fundit janë parë akte të shumta të djegies ose përdhosjes së Kuranit, ose përpjekje për ta bërë këtë nga individë ose grupe islamofobike, veçanërisht në vendet e Evropës veriore dhe ato nordike, gjë që ka shkaktuar zemërim në mesin e vendeve myslimane dhe botës.

AA