Londër, mbahet protestë kundër shitjes së armëve britanike në Izrael / Photo: AA

Qindra persona protestuan të mërkurën para Parlamentit Britanik në Londër kundër shitjes së armëve Izraelit, duke kërkuar një armëpushim në Rripin e Gazës.

Bell Ribeiro-Addy, një anëtar i Partisë Laburiste kryesore të opozitës dhe ish-ministër i imigracionit, tha se Izraeli kishte shkatërruar qëllimisht infrastrukturën shëndetësore të Gazës dhe furnizimin me ujë, ndihmat ishin ndërprerë dhe miliona njerëz po jetonin në kushte të rënda.

"Askush nuk mund të thotë se lufta në Gaza është vetëmbrojtje", theksoi Ribeiro-Addy, duke shtuar se protestat pro Gazës duhet të vazhdojnë.

"Vazhdoni të ecni derisa qeveritë që mbështesin masakrën në Gaza t'ju kapin. Qeveria jonë vazhdon të armatosë Izraelin. Ata po e bëjnë vendin tonë bashkëpunëtor në gjenocid dhe krime lufte. Qeveria duhet të ndalojë shitjen e armëve Izraelit dhe të ndalojë të na bëjë bashkëfajtorë në masakrën.”

Një tjetër deputet laburist Dawn Butler tha se si politikanë ata kanë përgjegjësinë të punojnë për paqen dhe drejtësinë në parlament.

"Ju jeni një marsh paqeje, jo një marsh urrejtjeje. Të gjithë këtu duan një armëpushim, ata duan që vdekja të ndalet dhe ndihma të shkojë në Gaza," tha Butler.

Ndërkohë, një grup mbështetësish izraelitë organizuan një kundërprotestë në sheshin e Parlamentit.

Policia ka ndërhyrë mes protestuesve dhe ka marrë masa sigurie dhe një prej mbështetësve izraelitë është ndaluar.

TRT Balkan / agjencitë