Mbështetës të grupit terrorist PKK sulmuan qytetarët turq në Francën jugore

Mbështetës të grupit terrorist PKK sulmuan qytetarët turq në Francën jugore

Askush nuk është lënduar nga sulmet e mbështetësve të terrorizmit me shkopinj dhe thika, thonë burime diplomatike.
Mbështetës të grupit terrorist PKK sulmuan qytetarët turq në Francën jugore.     /Foto: AA

Mbështetës të armatosur të grupit terrorist PKK, sipas burimeve diplomatik sulmuan shtetasit turq në jug të Francës, të cilët po përpiqeshin të bënin detyrën e tyre qytetare dhe të votonin.

Turqit që jetojnë në Francë, të cilët dolën të hënën (1 maj) në qendrat e votimit në qytetin port të Marsejës, u sulmuan nga mbështetësit terroristë të PKK-së. Askush nuk u lëndua, shtuan burimet.

Një video e shpërndarë në mediat sociale tregoi sulmin, ku mbështetësit e PKK-së të armatosur me shkopinj dhe thika sulmuan qytetarët turq, duke përfshirë gra dhe fëmijë, duke pritur në radhë për radhën e tyre për të votuar.

Burimet theksuan se forcat e sigurisë, ambasada turke në Paris dhe konsullata e Marsejës po marrin të gjitha masat për të garantuar sigurinë e turqve në qendrat e votimit.

Ambasadori i Türkiyes në Francë, Ali Onaner, vizitoi vendin të marten (3 maj) në mëngjes, thanë burimet.

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiyes, PKK - e listuar si një organizatë terroriste nga Türkiyes, ShBA-ja dhe BE-ja, ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja.

Mërgimtarët turq në 73 vende po hedhin votat e tyre për zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare që do të mbahen në gjithë Türkiyen më 14 maj.

Rreth 3,41 milionë njerëz pritet të hedhin votat e tyre jashtë vendit, duke përfshirë rreth 278.000 votues për herë të parë.

Në Francë, rreth 400.000 turq pritet të votojnë, mes një komuniteti prej 800.000 personash.

TRT Balkan / agjencitë