Feser pretendon se vetëm 57.647 refugjatë kanë hyrë në territorin gjerman, por policia federale ka regjistruar 101.900 shtetas të huaj që nga janari. / Foto: Reuters

Ministrja e Brendshme gjermane Nancy Feser po përballet me akuza të rënda se numri i refugjatëve që kanë mbërritur në Gjermani që nga fillimi i vitit është manipuluar, raportojnë mediat gjermane.

Feser pretendon se vetëm 57.647 refugjatë kanë hyrë në territorin gjerman, por policia federale ka regjistruar 101.900 shtetas të huaj që nga janari.

Të dhënat e policisë federale mbulojnë vetëm katër rajone të ndryshme të Gjermanisë - Berlin, Mynih, Pirn dhe Shtutgart.

Prandaj, të dhënat statistikore të ministrit për numrin e refugjatëve që kanë mbërritur në Gjermani që nga janari janë më të ulëta për më shumë se 40 për qind nga ato të njoftuara nga policia federale e këtij vendi evropian.

Shifrat aktuale besohet të jenë dukshëm më të larta për shkak të mungesës së të dhënave nga rajone të tjera të Gjermanisë. Shefi i sindikatës së policisë federale Heio Tegatz i tha gazetës gjermane Bild se shifrat shumë më të larta nga policia federale “pasqyrojnë saktësisht atë që kanë thënë kolegët e mi për muaj të tërë”.

Zyra Federale e Migracionit (BAMF) regjistroi 154.557 azilkërkues që nga fillimi i vitit. Kjo është madje 2.7 herë më shumë se sa deklaron Ministria e Brendshme gjermane në raportin e brendshëm për analizën e migracionit.

Feser gjithashtu kohët e fundit është vënë nën kritika për dështimin për t’i ofruar Policisë Federale një raport të analizës së migracionit për tetorin. Shifrat kanë ekzistuar vetëm deri në shtator dhe përflitet se janë rritur sërish muajin e fundit.

Muajin e kaluar Feser shprehu shqetësimin për rritjen e numrit të emigrantëve që hyjnë në Gjermani përmes rrugës ballkanike.

Në atë kohë, ai tha se ky ishte një shqetësim, sepse azilkërkuesit, përveç miliona refugjatëve të luftës nga Ukraina, do të duhej të zhvendoseshin në Gjermani.

TRT Balkan / agjencitë