Anija e mallrave 178 metra e gjatë u dëmtua pas aksidentit dhe pjesërisht është fundosur.     Foto: Reuters 

Shërbimet kompetente në Gjibraltar po përgatiten për rrjedhje të mundshme të naftës pasi një anije mallrash u përplas me një cisternë LNG.

Anija e mallrave 178 metra e gjatë u dëmtua pas aksidentit dhe pjesërisht është fundosur.
Qeveria e Gjibraltarit njoftoi se pjesa e pasme e anijes tashmë ka prekur shtratin e detit 17 metra të thellë.
Pavarësisht kësaj, 24 anëtarë të ekuipazhit mbeten të sigurt në bord, me kërkesë të kapitenit të tij.
Megjithatë, ekziston rreziku i katastrofës mjedisore pasi anija e mallrave, e cila transporton kryesisht armaturë çeliku, është gjithashtu e ngarkuar me 180 tonë mazut, 250 tonë naftë dhe 27 tonë vaj lubrifikues.
Mëngjesin e sotëm, shërbimet kompetente kanë nisur përgatitjet për vendosjen e barrierës lundruese në rast të rrjedhjes së derivateve.

AA