Rusia: Ne jemi fqinjë me Ukrainën, marrëdhëniet tona të pashmangshme.    / Foto: AA

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov, tha se marrëdhëniet e Rusisë me shtetin e saj fqinj Ukrainën janë të pashmangshme në të ardhmen.

Duke iu referuar marrëdhënieve midis Rusisë dhe Ukrainës, Peskov tha: "Pavarësisht se të gjitha flukset propagandistike të urrejtjes kundër Rusisë dhe populli ukrainas mashtrohet nga propaganda, ka ende disa mendime dhe qasje të matura në vend për të ardhmen e marrëdhënieve tona dypalëshe. Kjo është e pashmangshme sepse ne jemi fqinjë".

Duke iu referuar protestave kundër miratimit të projektligjit për "transparencën e ndikimit të huaj" në Gjeorgji, Peskov tha se Rusia nuk ka asnjë lidhje me këtë në aspektin e përmbajtjes ose formës, dhe se ata nuk ndërhyjnë në punët e brendshme të Gjeorgjisë.

Ai tha se projektligji në fjalë është tërhequr.

"Përveç kësaj, dora e dukshme e dikujt po përpiqet të përfshijë elementë antirusë në këtë ngjarje. Ne shohim se si presidenti i Gjeorgjisë (Salome Zurabishvili) po i drejtohet popullit të tij. Ai u drejtohet gjeorgjianëve nga Amerika, jo nga Gjeorgjia. Kjo mund të çojë në provokime Ne po e ndjekim situatën me shumë kujdes dhe me shumë shqetësim", theksoi Peskov.

Vlerësuar vendimin e Armenisë për të vendosur ndalimin e hyrjes për disa deputetë rusë dhe përfaqësues të mediave, Peskov deklaroi se ata reaguan negativisht për këtë.

Sipas tij, Armenia është aleat dhe partner strategjik i Rusisë.

"Kjo na detyron të mbrojmë marrëdhëniet dypalëshe nga situata të tilla", tha Peskov.

TRT Balkan / agjencitë