Donald Trump, i preferuari i votuesve republikanë për kandidat në zgjedhjet presidenciale në vitin 2024 në SHBA.     Foto:AA

Një anketim i kryer në SHBA ka zbuluar se 59 për qind e votuesve republikanë duan të shohin ish-presidentin Donald Trump si kandidat në zgjedhjet presidenciale në vitin 2024.

Sipas rezultateve të anketës, 59 për qind e votuesve republikanë që kanë marrë pjesë në anketën e kryer së bashku nga USA Today dhe Ipsos, duan ta shikojnë Trump-in si kandidat i partisë së tyre në vitin 2024 dhe se 41 për qind kanë theksuar që në vend të Trump-it duan të shikojnë një kandidat tjetër.

Po ashtu 82 për qind e votuesve republikanë kanë shprehur mendimin se Trump mund të fitojë zgjedhjet 2024 në rast se bëhet kandidat.

Në anën tjetër, 44 për qind e votuesve demokratë, kanë shprehur mendimin e tyre se në vitin 2024 dëshirojnë të shikojnë kandidat presidentin aktual Joe Biden, dhe se 56 për qind e tyre kanë shprehur mendimin se partinë duhet ta përfaqësojë një kandidat tjetër.

AA