Helez në Bullgari: Duhet të punojmë për modernizimin e ushtrisë së BeH-së / Photo: Zukan Helez/Facebook

Në kuadër të vizitës së tij zyrtare në Republikën e Bullgarisë, Zëvendëskryetari i Këshillit të Ministrave të Bosnjë e Hercegovinës dhe Ministri i Mbrojtjes i BeH-së, Zukan Helez vizituan panairin e dedikuar industrisë "HEMUS 2024" në qytetin e Plovdivit.

Ministria e Mbrojtjes së Bosnjës e Hercegovinës njoftoi se ky është një panair ndërkombëtar me një traditë më shumë se 25-vjeçare, i cili ofron mundësi për institucionet qeveritare, forcat e armatosura kombëtare, fabrikat e specializuara të industrisë, institucionet shkencore dhe kërkimore botërore dhe kompanitë që të takohen në në të njëjtin vend, krijojnë lidhje biznesi, shkëmbejnë njohuri dhe përvojë dhe përmirësojnë kërkimin dhe punën e tyre.

Panairi ofroi përvoja të rëndësishme, zhvillim dhe progres në fushën e mbrojtjes, sigurisë kibernetike, kontrollit kufitar, komunikimit strategjik, analizës dhe shkëmbimit të informacionit etj.

Ata njofojnë se ministri Helez u informua për trendet aktuale botërore në industrinë e dedikuar për të vazhduar punën për modernizimin e Forcave të Armatosura të Bosnjë e Hercegovinës.

“Siç tha Ministri i Mbrojtjes i Bosnjë e Hercegovinës, të gjitha vendet në botë po modernizojnë dhe armatosin seriozisht forcat e tyre të armatosura dhe vendi ynë nuk duhet të mbetet prapa në këtë, nëse duam të jemi të gatshëm të mbrojmë sovranitetin dhe integritetin territorial të shtetit”, thuhet në njoftim.

Helez theksoi se ky panair është një mundësi për të përmirësuar bashkëpunimin e industrisë së përkushtuar të BeH-së me industrinë e përkushtuar të Bullgarisë dhe vendeve të tjera të Evropës dhe botës.

“Sot industria e dedikuar në vendin tonë është më e forta në rajon me perspektivë zhvillimi edhe më të rëndësishëm. Natyrisht, ka vend për përparim kryesisht përmes investimeve në teknologjitë e reja dhe kërkimin shkencor”, tha Helez.

TRT Balkan / agjencitë