Audioguida magnet për vizitorët e huaj në Muzeun Ikonografik “Onufri”.

Muzeu Ikonografik “Onufri” ka shënuar rritje të vizitueshmërisë nga viti në vit. Kjo falë edhe teknologjisë, e cila në këtë rast ka ndihmuar në lehtësimin e dhënies së informacionit mbi thesaret që ruhen në këtë muze.

“Të lumtur tek shohim rritjen e interesit të vizitorëve në Muzeun Ikonografik “Onufri” për audioguidën që plotëson në mënyrë profesionale informacionin e detajuar për thesaret muzeore që ia ekspozojmë publikut”, shkruhet në faqen e Qendrës Kombëtare të Muzeve Berat.

Krahasuar me një vit më parë, Muzeu Ikonografik “Onufri” regjistroi 1.240 vizitorë më shumë, të cilët shfrytëzuan audioguidën. Turistët e huaj kanë preferuar ta vizitojnë muzeun duke përdorur këtë shërbim që vjen në gjuhët shqip, anglisht, italisht dhe gjermanisht.

Koleksioni i muzeut përbëhet nga 200 objekte të përzgjedhura nga fondet e kishave dhe manastireve të rrethit të Beratit. Ai përbëhet kryesisht nga ikona dhe një grup objektesh liturgjike. Veprat e këtij muzeu datojnë nga më të vjetrat të shekullit XIV deri në fillim të shekullit XX.

TRT Balkan / agjencitë