Türkiye vazhdon misionin në krye të KFOR-it mes tensioneve Kosovë-Serbi/ Foto: KFOR

Trupat turq që shërbejnë në misionin paqeruajtës të NATO-s në Kosovë (KFOR) vazhdojnë të patrullojnë rajonin kufitar ndërmjet Kosovës dhe Serbisë për të garantuar sigurinë.

Fotot e aktivitetit të tyre patrullues janë shpërndarë në llogarinë e KFOR-it në mediet sociale.

Në postim theksohej se KFOR-i vazhdon të zbatojë plotësisht mandatin e tij për të siguruar një mjedis të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjitha komunitetet në Kosovë.

KFOR-i ka rritur praninë dhe aktivitetet e patrullimit në rajon pas tensioneve të fundit ndërmjet qeverisë së Kosovës dhe serbëve vendas.

Trupat e KFOR-it u dislokuan në Kosovë më 12 qershor 1999, pas një vendimi të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për të garantuar sigurinë dhe stabilitetin.

Misioni ka më shumë se 4.500 personel ushtarak nga 27 vende, duke përfshirë 21 anëtarë të NATO-s dhe gjashtë vende partnere jo-NATO.

Türkiye ka kontigjentin e dytë më të madh në KFOR, me të paktën 780 ushtarë.

Türkiye mori komandën e Forcave të NATO-s në Kosovë (KFOR) më 9 tetor, hera e parë që e bën këtë.

Kosova shpalli pavarësinë nga Serbia në vitin 2008 dhe u njoh nga shumë vende, përfshirë Türkiyen. Por, Beogradi nuk e ka njohur kurrë Kosovën dhe pretendon se ajo është ende pjesë e Serbisë fqinje.

TRT World