Vazhdojnë protestat në Mal të Zi, kërkohen zgjedhje të parakohshme.     Foto: AA

Mijëra qytetarë mbrëmë përsëri protestuan para Kuvendit të Malit të Zi në Podgoricë. Protestuesit nën moton “Ima nas” i përsëritën kërkesat e tyre për tërheqjen e ndryshimeve në Ligjin për presidentin e Malit të Zi, marrëveshje për zgjedhjen e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese dhe mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare.

Tubimi filloi me këndimin e himnit kombëtar të Malit të Zi dhe qytetarët mbanin flamuj kombëtarë. Tubimi u mbështet nga partitë opozitare - DPS, SDP, SD, Partia Liberale dhe organizata të shumta joqeveritare.

Drejtori ekzekutiv i Forumit “Luça”, Nebojsha Mrvaljeviq, tha se të mbledhurit sonte pranojnë se e duan jashtëzakonisht atdheun e vetëm – Malin e Zi.

"Sepse ne qëndrojmë jashtëzakonisht të palëkundur në mbrojtjen e të drejtave, lirisë dhe nderit të tij, historisë malazeze dhe vlerave të tij themelore dhe rregullimit kushtetues. Sepse ne jemi një mbrojtje jashtëzakonisht e fortë e unitetit të popujve, feve dhe qytetarëve të tij dhe vlerave evropiane. ata trashëgojnë”, tha Mrvaljeviq.

Shefi i ekipit mediatik të SDP-së, Mirko Staniq, tha se ata që janë sot në pushtet e dinë pse po ikin nga zgjedhjet.

"Ne dhe ata e dimë se si u nxituan shumë shpejt nga taksitë në Mercedes dhe Audi, vizitën e vendeve ekzotike, punësimi partiak të miqëve, vëllezërve dhe kumbarëve. Ne dhe ata e dimë po bëjnë gjithçka kundër për atë të cilën luftuan. Dhe, prandaj dhe nuk munden para qytetarëve, sepse të gjithë do të përfundonin në historinë e shëmtuar politike”, tha Staniq.

Ai ka treguar se këto ditë e pyesin se çfarë po mbrojnë qytetarët e mbledhur në rrugë.

“Epo, më lejoni ta pranoj edhe unë që po mbroj gjënë më të vlefshme që kam trashëguar, kapelën malazeze dhe medaljen për trimërinë e stërgjyshit Mirko dhe monumentin partizan të stërgjyshit Radosav. Ata dhe ne e dimë se çfarë jemi duke mbrojtur dhe prandaj po ikin nga zgjedhjet. Ata e dinë se ne jemi më shumë për një Mal të Zi evropian dhe civilë, se sa për Malin e Zi të Vuçiqit dhe Putinit”, ka theksuar ai.

Të tubuarit kanë brohoritur disa herë emrin e presidentit të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq.

TRT Balkan / agjencitë