Rregulla të reja në Twitter: zero tolerancë për dhunën verbale

Rregulla të reja në Twitter: zero tolerancë për dhunën verbale

Twitter theksoi se nuk mund të ketë dialog të shëndetshëm ku ka dhunë verbale.
Ministria e Punëve të Jashtme të Serbisë, ka reaguar për bllokimin e llogarive në Twitter.     /Foto: AA

Platforma e medias sociale Twitter njoftoi se ka nisur një politikë "zero tolerancë për dhunën verbale" për të ofruar përvojë më të sigurt te përdoruesit.

Twitter në postimin e tij mbi këtë temë, njoftoi se janë bërë disa ndryshime në politikat e përdorimit të aplikacionit.

"Sot nisëm zyrtarisht politikën tonë zero tolerancë ndaj dhunës verbale të kërcënimeve, mallkimeve, glorifikimit dhe nxitjes së dhunës", thuhet në postimin e Twitterit.

Twitter theksoi se nuk mund të ketë dialog të shëndetshëm ku ka dhunë verbale. "Ne zbatojmë një politikë zero tolerancë ndaj dhunës verbale për të parandaluar normalizimin e dhunës dhe për të garantuar sigurinë e përdoruesve tanë", thuhet më tej.

Në postim thuhet se në rast shkeljeje të rregullave në fjalë, llogaritë përkatëse do të pezullohen.

Twitter tha se do të kërkohet fshirja e përmbajtjes së dhunës për të rihapur llogarinë.

TRT Balkan / agjencitë