Francezët ankohen për çmimin e biletave në Olimpiadën “Paris 2024”.     /Foto: Olympics

Shumica e francezëve mendojnë se biletat për Lojërat Olimpike Verore "Paris 2024" janë shumë të shtrenjta.

Rreth 82 për qind e të anketuarve thanë se biletat për eventin ishin "enorme për sa i përket çmimit", tregon anketa e grupit anketues "Odoxa".

Ndërkohë, 79 për qind mendojnë se marrja e vendeve për ngjarjet dhe Lojërat Olimpike është shumë e ndërlikuar, shtohet më tej.

Nga ana tjetër, 69 për qind e tyre ende mbështesin Olimpiadën që do të mbahet në vend dhe 65 për qind mendojnë se lojërat do të kontribuojnë pozitivisht në ekonominë franceze.

Sipas sondazhit, 72 për qind e të anketuarve mbështesin pjesëmarrjen e sportistëve rusë, megjithëse mbi 40 për qind e tyre janë të mendimit se duhet të garojnë me një "flamur neutral".

TRT Balkan / agjencitë