Fillon edicioni i 41-të i Kampionatit Evropian në Basketboll.     Foto: AA

Në ditën e parë të Kampionatit Evropian të Basketbollit 2022 (Eurobasket 2022), i cili do të mbahet këtë vit për herë të 41-të, do të luhen gjashtë ndeshje.
Në kuadër të raundit të parë, ndeshjet e Grupit A do të luhen në Tbilisi, kryeqyteti i Gjeorgjisë, ndeshjet e Grupit B do të luhen në Këln të Gjermanisë, ndeshjet e Grupit C do të luhen në Milano të Italisë, ndërsa ndeshjet e Grupit D do të luhen në Pragë, kryeqyteti i Çekisë.
Pas ndeshjeve të grupeve, kampionati do të vazhdojë në Berlin, kryeqytetin e Gjermanisë.
Grupet
Orari i reprezentacioneve sipas grupeve në Kampionatin Evropian të Basketbollit është si më poshtë:
Grupi A:
Türkiye
Spanja
Gjeorgjia
Mali i Zi
Belgjika
Bullgaria
Grupi B:
Gjermania
Hungaria
Sllovenia
Lituania
BeH
Franca
Grupi C:
Greqia
Estonia
Ukraina
Britania e Madhe
Italia
Kroacia
Grupi D:
Holanda
Finlanda
Polonia
Çekia
Izraeli
Serbia

Ndeshjet e para
Ndeshjet e para të grupeve A dhe B luhen nesër, ndërsa ndeshjet e grupeve C dhe D janë planifikuar të premten, më 2 shtator.
Reprezentacioni i Türkiye merr pjesë për herë të 25-të në Kampionatin Evropian. Nesër ky reprezentacion luan ndeshjen e parë në Eurobasket 2022 kundër Malit të Zi dhe ndeshja fillon në orën 16:15.
Nesër në Kampionatin Evropian të Basketbollit 2022 (Eurobasket 2022) janë në program këto ndeshje:
1 shtator, e enjte:
Grupi A (Tbilisi):
13:30 Spanja – Bullgaria
16:15 Türkiye – Mali i Zi
19:00 Belgjika – Gjeorgjia
Grupi B (Këln):
14:30 BeH – Hungaria
17:15 Sllovenia – Lituania
20:30 Franca – Gjermania
2 shtator, e premte:
Grupi C (Milano):
14:15 Ukraina – Britania e Madhe
17:00 Kroacia – Greqia
21:00 Italia – Estonia
Grupi D (Pragë):

14:00 Izraeli – Finlanda
17:30 Polonia – Çekia
21:00 Serbia – Holanda
Formati i turneut
Në Kampionatin Evropian të Basketbollit 2022 (Eurobasket 2022) marrin pjesë 24 reprezentacione të ndara në katër grupe.
Reprezentacionet që fazën e grupeve të kampionatit do ta përfundojnë në katër pozitat e para, do ta vazhdojnë me ndeshje nga 1/8 e Eurobasket me metodën e kryqëzimit.
Më pas vijnë çerekfinalet, gjysmëfinalet, ndërsa finalja dhe ndeshja për vendin e tretë të EuroBasket 2022 është caktuar për të dielën, më 18 shtator, pas së cilës do të bëhet shpallja e kampionit të Evropës në basketboll dhe mbajtësve të medaljeve.

AA