Zbulohen emrat 16-të qyteteve nikoqire të Botërorit në vitin 2026

Zbulohen emrat 16-të qyteteve nikoqire të Botërorit në vitin 2026

Botërori në futboll në vitin 2026 për herë të parë do të zhvillohet në tre shtete të ndryshme
Sa do t’ju kushtojë për të bërë tifo për Botërorin në Katar     Foto: AA

Federata Ndërkombëtare e Futbollit (FIFA), sot i ka zbuluar emrat e qyteteve nikoqire për Botërorin në vitin 2026, me çka 11 prej tyre do të jenë në SHBA.

FIFA në Twitter njoftoi se 11 qytetet e përzgjedhura në SHBA, janë Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco dhe Seattle, respektivisht Guadalahara, Mexico City dhe Monterrey në Meksikë, si dhe Toronto e Vancouver në Kanada.

Karakteristikë e këtij Botërori është se për herë të parë do të zhvillohet në tre shtete dhe kampionati do të përfshi 48 ekipe.
SHBA-të për herë të fundit ishin nikoqir të Botërorit në futboll në vitin 1994. Ndërkohë, Meksika, dy herë ishte nikoqir i Finales së Botërorit, fillimisht në vitin 1970, dhe pastaj në vitin 1986.
Nikoqir për herë të parë të Kampionatit Botëror në futboll do të jetë Kanadaja.

AA