Regjistrimi popullsisë në Serbi filloi më 1 tetor.     Foto: Instituti i Statistikave të Serbisë 

Brenda 20 ditëve në Serbi janë regjistruar 4.7 milionë qytetarë, thonë nga Instituti Republikan i Statistikave të Serbisë. Sipas tyre regjistrimi i filluar me 1 tetor të këtij viti po ecën sipas planit dhe pa parregullsi të mëdha në terren. Po ashtu nga IRS, njoftojnë se numri i deritanishëm i të regjistruave është rreth 65 për qind krahasuar me numrin e banorëve nga regjistrimi i vitit 2011

Krahas popullatës gjatë periudhës së kaluar janë regjistuar edhe më shumë se 2.4 milionë apartamente, që sipas IRS-së, është rreth 75 për qind krahasuar me numrin e apartamenteve nga regjistrimi i vitit 2011.

Karakteristikë e këtij regjistrimi të popullatës në Sërbi, është se për herë të pas 20 viteve marrin pjesë edhe shqiptarët. Procesin e regjistrimit në vitin 2011 komuniteti shqiptar e bojktoi për shkak se formularët e regjistrimi ishin vetëm në gjuhën qirilike, por edhe për gjendjen e rëndë të shqiptarëve në Serbi.

TRT Balkan / agjencitë