Ministria e Punëve të Jashtme të Serbisë, ka reaguar për bllokimin e llogarive në Twitter.     Foto: AA

Twitter ka pezulluar llogaritë zyrtare të ambasadave të Serbisë në disa vende.

Në një deklaratë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Serbisë, bëhet e ditur se Twitter ka pezulluar llogaritë të ambasadave të vendit në Armeni, Iran, Indonezi, Nigeri, Zimbabve, Gana dhe Kuvajt dhe të Konsullatës së Chicagos.

Në deklaratën theksohet se llogaritë janë pezulluar pa asnjë njoftim paraprak më 18 gusht. “Është i papranueshëm pezullimi i llogarive të përfaqësive diplomatike të një vendi demokratik që nuk është pjesë e asnjë sanksioni”, thuhet në deklaratë.

Zyrtarë të ministrisë theksuan se Serbia është në rrugën e anëtarësimit në Bashkimin Evropian (BE) dhe bazohet në vlerat evropiane, dhe se është "absurde" që llogaritë në fjalë të pezullohen nga një kompani që "përfaqëson demokracinë dhe mendimin pluralist".

AA