Fidan dhe Farhan diskutuan situatën e fundit në Gaza.    /Foto: TRT World

Ministri i Jashtëm turk Hakan Fidan dhe ai i Arabisë Saudite Faisal bin Farhan kanë zhvilluar bisedë telefonike sot. Sipas burimeve diplomatike, ministrat diskutuan për situatën e fundit në Gaza.

Ata diskutuan gjithashtu aktivitetet që mund të ndërmarrë Grupi i Kontaktit për çështjen e Gazës.

Ata diskutuan gjithashtu marrëdhëniet dypalëshe dhe zhvillimet rajonale.

Pjesa më e madhe e Rripit të Gazës është shkatërruar qëkur Izraeli i akuzuar për gjenocid nisi luftën në tetor të vitit të kaluar pas një sulmi ndërkufitar nga Hamasi. Forcat izraelite kanë shkatërruar në mënyrë të pamatur ndërtesa dhe lagje të tëra për disa muaj, duke shkatërruar 60 për qind të infrastrukturës së enklavës palestineze. Më shumë se 32.700 palestinezë u vranë në sulmet izraelite.

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (GjND) ka treguar masa shtesë të përkohshme, duke përfshirë "sigurimin e papenguar" të ndihmës për Rripin e Gazës, në procedurat e vazhdueshme të gjenocidit kundër Izraelit me kërkesë të Republikës së Afrikës së Jugut.

TRT Balkan / agjencitë