Në rrethet Nurdağı dhe İslahiye janë shkatërruar 950 nga 1.224 ndërtesa

Në rrethet Nurdağı dhe İslahiye janë shkatërruar 950 nga 1.224 ndërtesa

Aksionet e pastrimit të rrënojave zhvillohen me 150 ekskavatorë, 250 kamionë dhe 12 gërshërë të gjata.
Në rrethet Nurdağı dhe İslahiye janë shkatërruar 950 nga 1.224 ndërtesa.     /Foto: AA

Në rrethet Nurdağı dhe İslahiye të Gaziantepit, të cilat u prekën nga tërmetet në Kahramanmaraş më 6 shkurt, u shkatërruan 950 nga 1.224 ndërtesa.

Rrënojat e ndërtesave të shkatërruara në Nurdağı dhe İslahiye nga tërmetet me magnitudë 7,7 dhe 7,6 ballë me qendër në Pazarcık dhe Elbistan po transportohen në pikat e përcaktuara.

Në rrethet Nurdağı dhe İslahiye janë shkatërruar 950 nga 1.224 ndërtesa. AA

Operatorët e pajisjeve të ndërtimit dhe shoferët e kamionëve po punojnë pa pushim për të larguar mbeturinat nga rrethi me shumë përpjekje.

Krahas objekteve të shkatërruara nga tërmeti, vijon puna për objektet për të cilat është marrë vendim emergjent për shembje.

Mësohet se 950 nga 1.224 ndërtesa në Nurdağı dhe İslahiye, të cilat u vendosën të prisheshin, u rrënuan.

Shefi i Departamentit të Ndërtimeve me Rrezik në Ministrinë e Mjedisit, të Urbanizimit dhe të Ndryshimeve Klimatike, Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Infrastrukturës dhe Transformimit Urban, Serdar Cenikli, për Anadolu Agency tha se transferimi i mbeturinave ka vazhduar pa ndërprerje gjatë ditës.

Në rrethet Nurdağı dhe İslahiye janë shkatërruar 950 nga 1.224 ndërtesa. AA

Ai shpjegoi se 150 ekskavatorë, 250 kamionë dhe 12 gërshërë të gjatë janë duke punuar në Nurdağı dhe İslahiye

“Në rrethet në fjalë është marrë një vendim emergjent për shembje dhe po kryejmë aktivitete për heqjen e mbeturinave të objekteve të shembura, po rrisim gradualisht ekipin dhe makinerinë, sigurojmë transportimin e mbeturinave të objekteve. Që nga tërmeti janë transferuar 300 mijë tonë mbeturina në vendgrumbullim, 70 për qind e tyre janë prishur, 30 për qind e mbeturinave janë zhvendosur në vendgrumbullim”, tha Cenikli.

TRT Balkan / agjencitë