Neutralizohen pesë terroristë të PKK-së në veri të Irakut.     /Foto: TRT World

Ministria e Mbrojtjes e Türkiye njoftoi se pesë terroristë të PKK-së u neutralizuan në rajonin Hakurk në veri të Irakut.

Ministria ka deklaruar në rrjetet sociale se lufta kundër terrorizmit vazhdon me efikasitet dhe vendosmëri.

Në njoftim thuhet se Forcat Ajrore neutralizuan pesë terroristë të PKK-së në rajonin e Hakurkut.

Në fushatën e saj më shumë se 35-vjeçare të terrorit kundër Türkiyes, PKK – e cila renditet si një organizatë terroriste nga Türkiye, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian – ka qenë përgjegjëse për vdekjen e më shumë se 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijët dhe foshnjat.

Türkiye filloi operacionin Claw-Padlock në prill 2022 për të shënjestruar strehët e organizatës terroriste në rajonet veriore të Irakut në Metina, Zap dhe Avasin-Basyan pranë kufirit turk.

TRT Balkan / agjencitë