Presidenti Erdoğan takohet me Presidentin e EBA-së Al Nahyan / Photo: TRT World

Presidenti Recep Tayyip Erdoğan u takua në Itali me Presidentin e Emirateve të Bashkuara Arabe Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Në takim u trajtuan marrëdhëniet midis Türkiyes dhe Emirateve të Bashkuara Arabe si dhe çështje rajonale dhe globale. Presidenti Erdoğan deklaroi se është e rëndësishme që bota islame të kundërshtojë në unitet politikat gjenocidale të zbatuara nga Izraeli në territoret palestineze. Duke vënë në dukje se vendosja e një armëpushimi të menjëhershëm dhe të përhershëm në Gaza dhe dërgimi i lehtë i ndihmave për nevoja humanitare të dërguara në rajon për palestinezët duhet të konsiderohen si pikat kryesore të rendit të ditës, Presidenti Erdoğan deklaroi se duhet bërë përpjekje në këtë drejtim.

AA