Türkiye shpëton mbi 50 migrantë të kthyer prapa nga Greqia.     Foto: AA

Roja Bregdetare Turke shpëtoi të enjten 52 migrantë të çrregullt të cilët ishin kthyer prapa nga Greqia, në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare.

Ekipet lokale të rojes bregdetare, pasi morën thirrjen SOS, nxituan në ndihmë të migrantëve të çrregullt në barka gome dhe varka shpëtimi në brigjet e rrethit Marmaris të Muglas në Egje.

Türkiye ka qenë një pikë kyç tranziti për migrantët e çrregullt që synonin të kalojnë në Evropë për të nisur jetë të re, sidomos për refugjatët nga lufta dhe përndjekja.

Grupet e të drejtave të njeriut dhe mediat kanë raportuar shpesh për kthimin ilegal dhe shkelje të tjera të të drejtave të njeriut nga autoritetet greke.

Ankaraja dhe grupe të të drejtave të njeriut vazhdimisht kanë dënuar praktikën ilegale të Greqisë për të kthyer prapa migrantët e çrregullt, duke thënë se i shkel vlerat humanitare dhe ligjin ndërkombëtar me rrezikimin e jetëve të migrantëve më të cenueshëm, përfshirë gratë dhe fëmijët.

AA