Pse shtetet po e ndalojnë TikTok-un / Photo: AA

Austria njoftoi të mërkurën (10 maj) se ka ndaluar përdorimin e platformës së mediave sociale TikTok në telefonat zyrtarë për shkak të shqetësimeve të sigurisë

Ministri i Brendshëm Gerhard Karner tha për mediat se vendimi ishte marrë në përputhje me rekomandimet e Komitetit të ekspertëve të ngritur nga ministria në shkurt.

Duke theksuar se zyrtarët publikë mund të përdorin TikTok-un në pajisjet e tyre personale, Karner deklaroi se përdorimi i këtij aplikacioni në telefonat celularë zyrtarë në nivel federal është i ndaluar dhe se aplikacioni në fjalë është kinez, gjë që ngre shqetësime të ndryshme për sigurinë e informacionit dhe të dhënave.

Njëjtë sikur qeveria federale, shteti i Austrisë së Epërme ka ndaluar gjithashtu përdorimin e TikTok-ut në telefonat celularë të korporatave të punonjësve të tij për arsye të ngjashme.

Shumë vende në Evropë dhe ShBA kanë ndaluar tashmë platformën kineze të mediave sociale në pajisjet zyrtare që u përkasin punonjësve publikë.

India ishte vendi i parë që ndaloi TikTokun në qershor 2020, duke përmendur shqetësimet e sigurisë kombëtare dhe privatësisë së të dhënave.

TRT Balkan / agjencitë