Autoritetet palestineze: Kriza serioze e ujit të pijshëm në Rripin e Gazës

Autoritetet palestineze: Kriza serioze e ujit të pijshëm në Rripin e Gazës

Autoritetet palestineze: Kriza serioze e ujit të pijshëm në Rripin e Gazës
Autoritetet palestineze: Kriza serioze e ujit të pijshëm në Rripin e Gazës. / Photo: AA

Më 8 tetor, Izraeli vendosi të ndërpresë furnizimin me ujë, energji elektrike, ushqim dhe shërbime të tjera bazë për Gazën e bllokuar.

Për shkak të sulmeve izraelite në Rripin e bllokuar të Gazës, në rajon ka pasur një krizë serioze me ujin e pijshëm, kështu që njerëzit po përdornin ujin me defekt, njoftoi Ministria e Brendshme në Gaza.

"Për shkak të sulmeve të vazhdueshme izraelite, ka një krizë serioze të ujit të pijshëm në Rripin e Gazës. Forcat pushtuese nuk kanë pompuar asnjë litër ujë të pijshëm në asnjë qytet në Rripin e Gazës për 10 ditë, prandaj njerëzit janë të detyruar të përdorin në ujë të pasigurt”, thuhet në deklaratë.

Ai paralajmëroi për një krizë të rëndë shëndetësore që kërcënon jetën e qytetarëve.

Më 8 tetor, Izraeli vendosi të ndërpresë furnizimin me ujë, energji elektrike, ushqim dhe shërbime të tjera bazë për Gazën e bllokuar.

Kombet e Bashkuara raportuan më 14 tetor se më shumë se dy milionë njerëz janë në rrezik për shkak të varfërimit të ujit përgjatë Rripit të Gazës.

TRT Balkan / agjencitë