Avioni privat nga Spanja në Gjermani rrëzohet mbi detin Balltik

Avioni privat nga Spanja në Gjermani rrëzohet mbi detin Balltik

Në avion ndodheshin 4 persona, nga Suedia, Letonia dhe Lituania.
Avioni privat nga Spanja në Gjermani rrëzohet mbi detin Balltik     Foto: AA / Arkivi

Një avion privat nga aeroporti Jerez de la Frontera i Spanjës për në aeroportin e Këlnit të Gjermanisë u rrëzua në Detin Balltik pranë qytetit Letonez të Ventspolis. Sipas lajmeve të Aftonbladet, një nga gazetat suedeze, ekipet e shpëtimit janë dërguar në rajon pasi avioni privat i tipit Cessna 551 me targa austriake u rrëzua në Detin Balltik. Në informacionin e dhënë nga autoritetet, thuhet se avioni para se të kalonte në detin Balltik ka bërë dy turne mbi Paris dhe Këln dhe kur nuk mundi të ulej, humbi shpejtësinë dhe lartësinë me shpejtësi dhe ra kur u nis për në detin Balltik. Johan Wahlström, zyrtari i shtypit i administratës detare suedeze, tha se avionët luftarakë gjermanë dhe danezë u përpoqën të kontaktojnë pilotin e avionit privat në fjalë, por ata nuk kishin sukses. Ndërkohë që llogaritet se në avion ndodheshin 4 persona, nga Suedia, Letonia dhe Lituania në zonën ku u rrëzua avioni janë dërguar anije dhe helikopterë.

AA