Forcat izraelite kryejnë 13 masakra të reja në Gaza / Foto: AA

Të paktën 124 palestinezë u vranë dhe 210 u plagosën në 24 orët e fundit në sulmet izraelite të akuzuar për gjenocid në Rripin e rrethuar të Gazës, njoftoi të hënën Ministria e Shëndetësisë e enklavës së bllokuar.

“Okupatorët izraelitë kryen 13 masakra kundër familjeve në Rripin e Gazës, duke vrarë 124 persona dhe duke plagosur 210 gjatë 24 orëve të fundit”, tha ministria në një deklaratë.

Ai shtoi se shumë njerëz janë ende të bllokuar nën rrënoja dhe në rrugë sepse shpëtimtarët nuk mund t'i arrijnë.

Izraeli filloi një ofensivë vdekjeprurëse në Rripin e Gazës pasi Hamasi sulmoi Izraelin më 7 tetor, duke vrarë të paktën 30.534 njerëz dhe duke plagosur 71.920.

Më 26 janar, pas një padie për gjenocid të ngritur nga Republika e Afrikës së Jugut, Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë vendosi që Izraeli duhet të përmbahet nga çdo veprim në lidhje me vrasjen, sulmet dhe shkatërrimin e banorëve të Rripit të Gazës dhe të marrë të gjitha masat për të parandaluar gjenocid.

Izraeli akuzohet për gjenocid para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë. Një vendim i përkohshëm në janar urdhëroi Tel Avivin të ndalojë aktet gjenocidale dhe të marrë masa për të siguruar që ndihma humanitare të ofrohet për civilët në Gaza.

Sulmet, megjithatë, vazhdojnë të pandërprera dhe dërgimi i ndihmave mbetet i pamjaftueshëm për të trajtuar katastrofën humanitare.

AA