MIT-i në Irak neutralizoi Rojda Bilen, një nga drejtueset e PKK-së.    /Foto: AA

Rojda Bilen, një nga të ashtuquajturat lidere të organizatës terroriste PKK/KCK, është neutralizuar në aksionin e Shërbimit Informativ Turk (MIT) në qytetin irakian Suleymaniyah.

Sipas informacioneve të marra nga burime të sigurisë, MIT-i ka përcaktuar se Bilen, i koduar "Biseng Brusk", ndodhet në rrethin Pencevin, në zonën rurale të Sulaymaniyah.

Në aksionin e kryer nga MIT-i, Bilen u neutralizua me sukses.

U tha se Bilen, e cila iu bashkua organizatës në vitin 2011, u akuzua në Gjykatën Penale të Eskişehirit për veprën penale të "anëtarësimit në një organizatë të armatosur terroriste" dhe ishte në listën "blu" të terroristëve me urdhër të Ministrisë së Brendshme të Türkiyes.

PKK-ja është një organizatë separatiste e listuar si grup terrorist në Türkiye, Bashkimin Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Gjatë fushatës terroriste dhjetëvjeçare kundër Türkiyes, terroristët e PKK-së janë përgjegjës për vdekjen e të paktën 40.000 njerëzve.

TRT Balkan / agjencitë