Palestina do të hapë seancat dëgjimore të GjND-së për pushtimin izraelit / Photo: AP Archive

Shteti i Palestinës do të jetë i pari nga 52 vendet që do të flasë ndërsa Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (GjND) fillon gjashtë ditët e seancave dëgjimore në Hagë.

"Ne duam të dëgjojmë fjalë të reja nga gjykata", tha përpara seancës Omar Awadallah, kreu i departamentit të organizatave të OKB-së në Ministrinë e Jashtme Palestineze.

"Atyre u është dashur të marrin në konsideratë fjalën gjenocid në rastin e Afrikës së Jugut", tha ai, duke iu referuar çështjes së veçantë përpara gjykatës. "Tani ne duam që ata të marrin në konsideratë aparteidin."

Lufta e Izraelit në Gaza, tani në ditën e saj të 136-të, ka vrarë të paktën 28.985 palestinezë dhe ka plagosur 68.883 të tjerë.

TRT World