Regjistrohen viktimat e para nga shembja e digës Kakhovka

Regjistrohen viktimat e para nga shembja e digës Kakhovka

Zyrtarët ukrainas dhe rusë fajësojnë njëri-tjetrin për shembjen e digës.
Regjistrohen viktimat e para nga shembja e digës Kakhovka.     /Foto: Reuters

Rusia pretendon se 5 persona kanë humbur jetën si pasojë e fatkeqësisë së përmbytjeve pas goditjes së digës Kakhovka në Ukrainë.

Vladimir Leontiyev, i ashtuquajturi zyrtar i qytetit të Khersonit të Kakhovkës së Re, të cilin Rusia e aneksoi, në një deklaratë për mediat ruse bëri vlerësime në lidhje me fatkeqësinë e përmbytjeve që ndodhi si rezultat i rritjes së nivelit të ujit në rajon pas goditjes së digës Kakhovka.

Duke thënë se 7 persona që kullosnin kafshët në qytetin Yeni Kahovka, afër digës Kahovka, u përmbytën, Leontiyev tha se "5 nga 7 personat humbën jetën si pasojë e fundosjes. Puna e shpëtimit vazhdon për 2 personat e mbetur".

E ashtuquajtura ministre e Punës dhe e Politikave Sociale në Kherson, Alla Barhatnova, për kanalin shtetëror rus "Rossiya 24" tha se gjithsej 41 persona u plagosën nga përmbytjet.

Pas goditjes së digës Kakhovka më 6 qershor, niveli i ujit në lumin Dnieper filloi të rritet me shpejtësi.

Zyrtarët ukrainas dhe rusë fajësojnë njëri-tjetrin për shembjen e digës.

TRT Balkan / agjencitë