Scholz: Gjermania do të trajtojë krizën energjetike në solidaritet me BE-në

Scholz: Gjermania do të trajtojë krizën energjetike në solidaritet me BE-në

Kancelari gjerman Olaf Scholz, premtoi zbardhjen e krimeve të luftës të kryera në Ukrainë
Gjermania do të solidarizohet me vendet e tjera evropiane gjatë krizës energjetike.     Foto: Reuters

Kancelari gjerman Olaf Scholz pohoi se Gjermania do të solidarizohet me vendet e tjera evropiane gjatë krizës energjetike. Gjatë konferencës së shtypit veror të kancelarit në Berlin, ai deklaroi se vendet evropiane kishin marrë vendime për të krijuar infrastruktura evropiane që lehtësojnë mbështetjen e ndërsjellë në çështjet e energjisë.

"Kjo është arsyeja pse unë jam gjithashtu i sigurt se kur gjërat të ngushtohen tani, ne do të vazhdojmë të tregojmë solidaritet. Gjermania do ta bëjë këtë në çdo rast”, tha Scholz.

Ai gjithashtu premtoi mbështetjen gjermane për autoritetet ukrainase për të zbardhur krimet e luftës të kryera në Ukrainë dhe bëri thirrje për solidaritet evropian.

"Unë deklaroj se ne si Bashkimi Evropian duhet të marshojmë në solidaritet në kohë të vështira. Dhe gjithashtu besoj se si ky vend i madh me fuqinë më të madhe ekonomike dhe popullsinë më të madhe në qendër të Evropës, ne kemi një detyrë të veçantë", tha Scholz.

Bashkimi Evropian ka nisur një plan për të reduktuar konsumin e gazit me 15 për qind, për të siguruar që nuk do të ketë mungesa gazi në dimrin e ardhshëm. Lufta e Rusisë në Ukrainë ka çuar në më pak eksporte të gazit nga Rusia në vendet evropiane.

Reuters