Shkatërrohet diga Kakhovka në Ukrainë, uji përmbyti rajonin / Photo: Reuters

Një digë e madhe e epokës sovjetike në pjesën e kontrolluar nga Rusia të Ukrainës jugore ka shpërthyer, duke përmbytur zonën e luftës.

Ukraina dhe Rusia akuzojnë njëra-tjetrën për shkatërrimin e digës Kakhovka.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky mblodhi Këshillin e Sigurisë Kombëtare dhe të Mbrojtjes.

Shpërthimet në hidrocentralin Kakhovka në lumin Dnieper pranë Khersonit në jug të Ukrainës shkaktuan përmbytje të martën.

Presidenti ukrainas Zelensky njoftoi në Twitter se shkatërrimi i digës "konfirmon për gjithë botën" se forcat ruse duhet "të dëbohen nga çdo cep i tokës ukrainase".

Ndërkohë, Vladimir Leontiev, kreu i Nova Kakhovka të Rusisë në bregun lindor të lumit Dnieper, raportoi në Telegram se gjatë natës "sulmet nga forcat e armatosura ukrainase" shkatërruan valvulën, duke çuar në një lëshim të pakontrolluar të ujit në rrjedhën e poshtme.

TRT Balkan / agjencitë