Spitali Al-Aksa në Gaza: Rreth 1.200 pacientë në rrezik jete      / Foto: AA

Shërbimet shëndetësore në Spitalin Al-Aksa në qytetin Deir al-Belah në Rripin e Gazës janë pezulluar për shkak të mungesës së karburantit.

Rreth 1.200 pacientë dhe të plagosur në spital janë në rrezik për jetën.

Spitali Al-Aksa paralajmëroi se do të kishte një fatkeqësi shëndetësore nëse karburanti nuk arrinte brenda pak orësh në objektin shëndetësor, i cili ishte kryesisht në errësirë ​​për shkak të mungesës së karburantit.

U deklarua se spitalit i nevojiten më shumë se 4.000 litra karburant në ditë për të ofruar shërbimin dhe se mosdorëzimi i karburantit synon të nxjerrë jashtë funksioni të gjitha spitalet në Gaza.

Ata thanë se kanë qenë në kontakt për një kohë të gjatë me institucionet kompetente dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë, e cila është e ngarkuar me transportin e derivateve në spital, por nuk ka pasur përgjigje në thirrjet.

Ata deklaruan se në spital janë 1.200 pacientë dhe të lënduar, prej të cilëve 600 janë në dializë dhe se për shkak të vonesës së furnizimit me karburant këta persona kanë mbetur të vdesin.

Ata i bënë thirrje komunitetit ndërkombëtar dhe institucioneve që të dorëzojnë 50.000 litra karburant në spital përpara se të ndodhë një fatkeqësi shëndetësore.

Për shkak të ndërprerjes së energjisë elektrike, rrezikohej edhe jeta e foshnjave në inkubatorë.

Në kundërshtim me vendimin e përkohshëm të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, Izraeli vazhdon sulmet e tij në Rripin e Gazës, nga të cilat më shumë se 35.700 palestinezë janë vrarë që nga 7 tetori i vitit të kaluar.

TRT Balkan / agjencitë