UNRWA:80 mijë njerëz u larguan nga Rafah në Gaza shkaku i sulmeve izraelite. / Foto: AA Archive

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Ndihmën dhe Punën për Refugjatët Palestinë (UNRWA) njoftoi se rreth 80.000 palestinezë janë larguar nga Rafah që nga 6 maji dhe fillimi i ofensivës izraelite në atë qytet në jug të Rripit të Gazës.

“Njerëzit po përballen me një tjetër zhvendosje të detyruar në Rripin e Gazës. Numri i këtyre familjeve është i padurueshëm. Askund nuk është e sigurt. Ne kemi nevojë urgjente për një armëpushim”, tha UNRWA në një deklaratë.

Ushtria izraelite mori kontrollin të martën në anën palestineze të pikës kufitare Rafah në kufirin me Egjiptin, një rrugë jetike për ndihmën humanitare në Gaza.

Lëvizja erdhi një ditë pasi ushtria urdhëroi evakuimin e palestinezëve në lindje të Rafahut, një lëvizje që shihet gjerësisht si një prelud i një sulmi tokësor izraelit në qytetin, i cili është shtëpia e rreth 1,5 milion palestinezëve të zhvendosur.

TRT Balkan / agjencitë