Pasi stuhia shkatërruese e kategorisë së katërt arriti në tokë të mërkurën, përpjekjet e shpëtimit janë duke u zhvilluar për të ndihmuar popullatën.     Foto: AP

Të paktën 83 persona kanë humbur jetën nga goditja e uraganit Ian, i cili preku shtetin amerikan të Florida-s, sipas një raporti të publikuar të dielën.

Stuhia tropikale shkaktoi përmbytje dhe shkatërrim në jugperëndim të Florida-s, ndërsa më të prekura ishin Fort Myers, Fort Myers Beach dhe Cape Coral.

Sipas NBC News, dyshohet se numri i viktimave do të vazhdojë të rritet.

Në Carolina-n e Veriut, katër persona humbën jetën nga stuhia.

Pasi stuhia shkatërruese e kategorisë së katërt arriti në tokë të mërkurën, përpjekjet e shpëtimit janë duke u zhvilluar për të ndihmuar popullatën.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, të enjten deklaroi se uragani Ian "mund të jetë më vdekjeprurësi" në historinë e vendit.

"Ky mund të jetë uragani më vdekjeprurës në historinë e Florida-s. Shifrat janë ende të paqarta, por jemi duke i dëgjuar raportet e hershme për atë që mund të jetë një humbje e konsiderueshme e jetëve", tha Biden.

Presidenti dhe zonja e parë Jill Biden pritet të udhëtojnë në Florida.

AA