Ushtarët izraelitë arrestuan katër palestinezë në Bregun Perëndimor

Ushtarët izraelitë arrestuan katër palestinezë në Bregun Perëndimor

Ushtarët izraelitë bastisën qytetet e Jerikos dhe Nablusit.
Ushtarët izraelitë arrestuan katër palestinezë në Bregun Perëndimor / Photo: AA

Ushtarët izraelitë arrestuan katër palestinezë në qytetet Jeriko dhe Nablus në Bregun Perëndimor të pushtuar.

Sipas lajmeve të publikuara nga agjencia zyrtare palestineze WAFA nga burime lokale, ushtarët izraelitë sulmuan qytetin e Jerikos. Pas kësaj, ata rrethuan shtëpinë e vëllezërve Muhammed dhe Jemal Khattab në lagjen Sabiha në qendër të qytetit dhe i ndaluan ata.

Sipas informacioneve nga siguria dhe burimet lokale, ushtarët izraelitë pushtuan dhe shkatërruan disa shtëpi në qytetin e Nablusit në Bregun Perëndimor në orët e para të mëngjesit.

Ushtarët izraelitë, të cilët bastisën gjithashtu një shkollë në Nablus, rrahën disa nga dhjetëra palestinezët që ata arrestuan.

Ushtarët arrestuan të rinjtë e quajtur Mustafa Nedim Ebu Rayde dhe Zeyn Said Kenan.


TRT Balkan / agjencitë