Vandalizohen gurët e varreve myslimane në Hannover të Gjermanisë.     Foto: AA

Gurët e varreve myslimane në Gjermaninë veriore janë vandalizuar, tha të martën kryetari i Shoqatës Islame Shura, Recep Bilgen.

“Kemi marrë fotografi që tregojnë se disa gurë varresh myslimane në varrezat Stocken në Hanover në veri të shtetit të Saksonisë së Poshtme janë vandalizuar”, tha Bilgen për AA.

Ai shtoi se kanë njoftuar autoritetet për rastin e vandalizmit dhe kanë kërkuar që të hetojnë pse janë dëmtuar gurët e varreve.

Bilgen potencoi se incidentet e vandalizmit në varrezat myslimane janë bërë më të shpeshta vitet e fundit.

Xhamitë morën letra të nënshkruara nga një pseudonim neo-nazist, NSU 2.0, duke iu referuar Nëntokës Kombëtare Socialiste (NSU), një grup terrorist që vrau tetë emigrantë turq, një shtetas grek dhe një police gjermane midis viteve 2000 dhe 2007.

Bilgen tha se, për shkak të atyre sulmeve, është e nevojshme të hetohet rasti.

TRT Balkan / agjencitë