Hasani: Në Këshillin e Sigurimit bashkuam kontributin në të mirë të paqes / Foto: ATA

Shërbimi i jashtëm i Shqipërisë ka merituar respektin brenda dhe jashtë vendit për performancën e vet, tha ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Igli Hasani.

Ministria e tij organizoi sot sot takimin përmbyllës “Shqipëria në Këshillin e Sigurimit, kontribut për paqen dhe sigurinë globale gjatë kohërave më sfiduese”, me rastin e mbarimit të mandatit të Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit.

“Realizuam me sukses një një nga detyrat më kërkuese në politikën e jashtme”, theksoi Hasani teksa shprehu mirënjohje ndaj vendeve aleate me të cilat bashkuam përpjekjet në të mirë të paqes”, tha Igli Hasani.

“Punuam me vendosmëri për avancimin e agjendës së grave për paqe dhe siguri”, u shpreh Hasani, teksa shtoi se, “në qendër të përpjekjeve kishim respektimin e plotë të ligjit ndërkombëtar”.

Hasani u shpreh se mandati i Shqipërisë në Këshillin e Sigurimit erdhi në një kohë shumë të vështirë për botën.

Duke folur për agresionin rus në Ukrainë, Hasani theksoi se, “Shqipëria në Këshillin e Sigurimit tregoi gatishmërinë për të kontribuuar”.

“Si bashkëpenëmbajtës me ShBA-në mbi Ukrainën, mbrojtëm me forcë kauzën e lirisë”, tha Hasani, teksa shtoi se, “çdo përpjekje për paqe është investimi më i mirë për të ardhmen”

“Shqipëria e ka pasur këtë parasysh çdo ditë që ka shërbyer në Këshillin e Sigurimit”, nënvizoi Hasani.

TRT Balkan / agjencitë