Kumbaro: 3,3 milionë turistë të huaj nga janari deri në maj / Photo: ATA / Photo: AA

Rreth 974 mijë turistë të huaj kanë vizituar Shqipërinë gjatë muajit maji 2024, duke e çuar në më shumë se 3,3 milionë shifrën totale të flukseve turistike hyrëse në pesë muajt e parë të vitit.

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Mirela Kumbaro bëri sot publike shifrat duke theksuar se me afrimin e pikut të sezonit turistik bregdetar shtohet përgjegjësia institucionale dhe vëmendja për të prezantuar më të mirën e ofertës turistike shqiptare nën sloganin “Albania All Senses”.

“38% më shumë turistë të huaj se një vit më parë na vizituan gjatë muajit maj duke e çuar në 3,3 milionë numrin e turistëve që kemi pritur këta pesë muaj e ndërsa piku i sezonit turistik bregdetar afrohet, forcojmë gjithë vëmendjen institucionale dhe shpirtin e mikpritjes për të prezantuar më të mirën e AlbaniaAllSenses”, shprehet ministrja Kumbaro.

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit Kumbaro është duke vijuar turin e inspektimeve në bashkitë bregdetare me qëllim monitorimin për përmbushjen dhe respektimin e standardeve të pastërtisë, hapësirave publike dhe sigurisë në turizëm.

TRT Balkan / agjencitë