Ministri i Jashtëm boshnjak vlerëson rolin e Türkiyes në Ballkan / Photo: AA

Türkiye është një "partner i rëndësishëm" për gjithë Ballkanin Perëndimor dhe veçanërisht për Bosnjë-Hercegovinën, tha ministri i jashtëm i Bosnjë-Hercegovinës.

Duke folur për Anadolu në margjinat e Konferencës së 60-të të Sigurisë në Mynih, Elmedin Konakoviq tha se presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan dhe zyrtarët turq kanë qenë "miq të vërtetë" të vendit të tij.

Ai shpreson se marrëdhëniet e Ankarasë me aktorët në Bosnjë dhe Hercegovinë, një vend i përbërë nga dy njësi, Federata e Bosnjës e Hercegovinës dhe Republika Sërpska, mund të ndihmojnë në integrimin e saj në NATO.

Sipas Konakoviq, marrëdhëniet e mira të Türkiyes me Serbinë mund të jenë gjithashtu të dobishme për rajonin e Ballkanit pasi Ankaraja luan një rol të madh në marrëdhëniet midis Sarajevës dhe Beogradit.

"Unë mendoj se marrëdhëniet e Türkiyes me vendet e Ballkanit Perëndimor do të jenë të dobishme dhe mund të ndihmojnë në stabilizimin e të gjitha ngjarjeve në rajon," tha ai.

Duke treguar historinë e gjatë të marrëdhënieve të mira midis Türkiyes dhe Bosnjë-Hercegovinës, ai tha:

"Ne e shohim Türkiyen jo vetëm si partner, por edhe si mikun tonë."

AA