Bashkëpunimi turko-grek për premierën Romeo dhe Zhuljetës në Athinë

Bashkëpunimi turko-grek për premierën Romeo dhe Zhuljetës në Athinë

Ministri i Kulturës i Türkiyes dhe ai i Greqisë ishin në mesin e audiencës.
Bashkëpunimi turko-grek për premierën Romeo dhe Zhuljetës në Athinë.     /Foto: Megaron The Athens Concert Hall

Një bashkëprodhim i kryeveprës klasike të Uilliam Shekspirit Romeo dhe Zhuljeta, ku përfshihen artistë grekë dhe turq u shfaq premierë në Athinë të enjten.

Nëpërmjet një produksioni të përbashkët të Drejtorisë së Përgjithshme të Teatrove Shtetërore Turke (DT) dhe Teatrit Komunal të Pireut të Greqisë, historia e dashurisë u shfaq në Sallën e Koncerteve Megaron Mousikis.

Midis anëtarëve të shquar të audiencës ishte ministri turk i kulturës dhe turizmit Mehmet Nuri Ersoy dhe ministrja greke e kulturës Lina Mendoni si dhe artistë dhe diplomatë.

Dy ministrat zhvilluan edhe një takim të shkurtër jozyrtar.

Shfaqja, provat e së cilës nisën në Athinë në shkurt, u shfaq premierë në Türkiye në prill.

TRT Balkan / agjencitë