Me filmin "All that Breathes" do të hapet festivali “MakeDox” në Shkup

Me filmin "All that Breathes" do të hapet festivali “MakeDox” në Shkup

Sarajevo Film Festival dhe DokuFest janë ndër festivalet më të njohura të filmit në Ballkan
Programi i festivalit "MakeDox" do të mbahet në katër lokacione në Shkup.     Foto: Facebook/MakeDox

Edicioni i 13-të i festivalit të filmit dokumentar kreativ “MakeDox” do të mbahet nga data 18 deri më 25 gusht në Shkup.

Në konferencën për media të mbajtur para Qendrës Kulturore Rinore, drejtori ekzekutiv i festivalit, Darko Nabakov, prezantoi programin e plotë të festivalit.

Nabakov theksoi se festivali "MakeDox" do të mbahet në katër lokacione në Shkup, përkatësisht në Kurshumli An në Çarshinë e Vjetër në Shkup, para Muzeut të Maqedonisë, Qendrës Kulturore Rinore, si dhe para "Europe House".

“Këtë vit festivali bart moton e përzgjedhjes së ideve dhe fokusi i festivalit është zhvillimi i ideve”, theksoi Nabakov.

Duke theksuar se këtë vit pritet të kenë 70 mysafirë të huaj nga e gjithë Evropa në festival, Nabakov tha se ata kanë një perspektivë të re në festival, që siç theksoi ai, mundëson hapësirë për të krijuar ide të reja.

Petrula Veljanovska, përzgjedhëse e festivalit "MakeDox", theksoi se në adresën e festivalit kanë mbërritur filma nga të gjitha kontinentet e botës dhe njoftoi se festivali do të hapet të enjten më 18 gusht me dokumentarin "All that Breathes" (Gjithçka që merr frymë) të regjisorit Shaunak Sen, një film i cili është një bashkëprodhim indiano-britanik.
Programi i këtij festivali përbëhet prej gjashtë kategorive. Në mesin e tyre janë edhe programët për filmat dokumetar të studentëve dhe programi për të fëmijë dhe të rinj.

Festivali i filmit “MakeDox”, i cili mbahet në Shkup, vjen në kohë kur në rajon po mbahen festivali i filmit “DokuFest” në Prizren. Ndërsa, nga 12 gushti në Sarajevë fillon edicioni i 28-të “Sarajevo Film Festival”.

TRT Balkan / agjencitë