Vitin e ardhshëm, volumi pritet të arrijë në 6.5 miliardë dollarë globalisht.     Foto: AA 

Vëllimi global i tregtisë elektronike pritet të arrijë në 5.5 miliardë dollarë deri në fund të këtij viti, 14 për qind më shumë nga 4.9 miliardë dollarë në vitin 2021, sipas kreut të Forumit Botëror të Tregtisë Elektronike (WORLDEF).

Pjesa e sektorit global të tregtisë elektronike në totalin e shitjeve me pakicë ishte 21 për qind vitin e kaluar dhe pritet të arrijë në 24 për qind deri në vitin 2026, tha Omer Nart.

Vitin e ardhshëm, volumi pritet të arrijë në 6.5 miliardë dollarë globalisht, shtoi ai.

Sektori i tregtisë elektronike është zhvilluar që nga vitet 2010, tha ai, duke theksuar disa çështje të infrastrukturës dhe sigurisë përpara vitit 2010.

Me kontributet e qeverive dhe teknologjitë në zhvillim, sektori ka fituar rëndësi dhe klientët janë rehatuar në blerjet online.

Pandemia ishte një faktor sfidues në përhapjen e tregtisë elektronike, tha Nart.

Duke theksuar pozicionin e Türkiye-s në këtë sektor, ai tha se Forumi Botëror i Tregtisë Elektronike synon ta bëjë vendin një qendër rajonale për tregtinë elektronike përmes ngjarjeve, trajnimeve dhe takimeve të biznesit.

Vëllimi i tregtisë elektronike të Türkiye-s pritet të arrijë në 600 miliardë lira turke (32.3 miliardë dollarë) këtë vit, tha ai.

Në fund të muajit të kaluar, Forumi Botëror i Tregtisë Elektronike organizoi një samit të tregtisë elektronike në Istanbul, ku morën pjesë rreth 21.000 pjesëmarrës.

Nart tha se në takimin e radhës, forumi synon të presë 100.000 pjesëmarrës

TRT Balkan / agjencitë