Peshku ton shitet për 273 mijë dollarë.     Foto: Reuters

Në ankandin tradicional të tonit të Vitit të Ri të Tokios, shitësit konkurrojnë për të paraqitur kapjen e tyre më të mirë me shpresën për të siguruar një pagesë të madhe.

Ankandi i parë i këtij viti nuk zhgënjeu, pasi një ton i kuq 212 kilogramësh arriti në 273.000 dollarë. Është blerë nga një restorant sushi me një yll Michelin dhe një shitës me shumicë japoneze në një ofertë të përbashkët.

Shifra ishte ende larg çmimit rekord të paguar në ankandin e peshkut ton 2019, por shënon një rikuperim për ankandin simbolik pas tri vitesh në të cilin çmimet ranë për shkak të pandemisë.

Ankandi i Vitit të Ri është shumë i pritur dhe sigurimi i tonit me çmimin më të lartë u ofron ofertuesve të drejta mburrje për kapjen.

Për vite me radhë, oferta më e lartë erdhi nga i vetëshpalluri "Mbreti i Tunës" Kiyoshi Kimura, i cili pagoi një rekord prej 3.1 milionë dollarë në 2019.

TRT Balkan / agjencitë