E reja spanjolle rrëfen udhëtimin e saj drejt Islamit. / Foto: AA

Pasi lexoi librin e shenjtë të Islamit, Kuranin, dhe i përvetësoi kuptimet e tij, vajza spanjolle Leticia Tirado Murga zgjodhi të bëhej myslimane.

“Fillova të lexoj Kuranin e Shenjtë si çdo libër tjetër”, tha Murga për Anadolu. “Por, kur lexova en-Nisa (Gratë), kapitulli i katërt i Kuranit, kuptova se nëse njerëzit do të ndiqnin mësimet e këtij libri, gjithçka do të ishte mirë dhe e rregullt.”

“Kurani kishte kuptim për mua dhe kuptova se nuk mund të ishte shkruar nga njerëzit,” tha Murga.

Pasi përqafoi fenë e re, zonjusha vendosi të shpërngulej nga Spanja në Egjipt në vitin 2017 për të jetuar në një vend me shumicë myslimane.

Ajo u vendos në Fayoum, në jugperëndim të Kajros. Murga quhej Malak (Engjëll) nga vendasit atje.

"Unë u bëra myslimane kur ende jetoja në Spanjë në vitin 2015," tha Murga. "Por, pasi pranova Islamin, zgjodha të jetoj në mesin e myslimanëve, kështu që u transferova në Egjipt."

Në fillim, vajza spanjolle nuk po planifikonte të jetonte në Egjipt.

"Megjithatë, mikpritja e egjiptianëve më befasoi," tha Murga, e cila pëlqen safarin dhe kampingun në shkretëtirë.

“Unë kam qenë adhuruese e makinave që kur kam qenë e re, e gjej veten në shkretëtirë,” tha ajo. “Jam i lumtur që udhëtoj me njerëz dhe u tregoj vendet e bukura këtu”.

Murga tha se preferonte të transferohej në Egjipt për të jetuar në një shoqëri që u përshtatet besimeve të saj të reja fetare.

“Njerëzit në Spanjë kanë një mënyrë jetese të caktuar, të cilës unë nuk po i përmbahesha më pas kthimit në Islam”, tha Murga. "Njerëzit u befasuan nga zgjedhjet e mia."

"Unë besoj se nëse jeni të bindur për diçka, duhet ta ndiqni atë," tha ajo.

TRT Balkan / agjencitë