Erdoğan: Türkiye me rol aktiv për ruajtjen e paqes në Ballkan /   Foto: AA

Në vitet e fundit bota ka parë "shembuj më të hidhur" që tregojnë se si të ashtuquajturat fuqi të mëdha dhe organizatat globale nën ndikimin e tyre nuk shërbejnë askënd, tha Presidenti i Türkiyes, Recep Tayyip Erdoğan.

"Ne jemi dëshmitarë të shembujve më tragjikë se si të ashtuquajturat shtete të mëdha dhe organizatat ndërkombëtare që ata kontrollojnë nuk i bëjnë mirë askujt," tha Erdoğan të martën në një tubim zgjedhor në provincën qendrore Aksaray të Türkiyes, me zgjedhjet lokale më pak se një javë larg.

Presidenti tha se tensionet në rajon po përshkallëzohen kudo nga Ballkani në Kaukaz, duke përmendur konfliktin e vazhdueshëm Rusi-Ukrainë, i cili është intensifikuar muajt e fundit, si dhe mizoritë e Izraelit ndaj njerëzve në Gaza, duke goditur njësoj të moshuarit dhe të rinjtë, si meshkujt, ashtu edhe femrat.

Erdoğan ka dënuar pafuqinë e shumë organeve ndërkombëtare, në veçanti të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, në trajtimin e krizave ndërkombëtare, duke vënë në dukje përbërjen e tij jashtëzakonisht jopërfaqësuese si një fajtor.

Zgjedhjet lokale të Türkiyes, të mbajtura në mbarë vendin çdo pesë vjet, janë caktuar për të dielën e ardhshme.

“Kudo që ka shtypje, Türkiye ndërhyn”

Më vonë, duke bërë fushatë në provincën Yozgat, Erdoğan tha se kudo që ka padrejtësi, Türkiye ndërhyn.

Ai tha gjithashtu se Türkiye, si një vend "i fortë, i guximshëm dhe elastik", luan një rol aktiv në ruajtjen e paqes në Ballkan, duke ndihmuar për t'i dhënë fund pushtimit tri dekadash në rajonin e Karabakut të Azerbajxhanit në Kaukazin jugor dhe duke punuar për të parandaluar një grusht shteti në Libinë e dikurshme të shkatërruar nga lufta.

Ai tha gjithashtu se Türkiye shtypi të gjithë armiqtë e vendit, nga organizatat terroriste te "rrjetet tradhtare".

TRT Balkan / agjencitë